CRITICII

Trădare națională – Guvernul Ciolacu a pus la pământ sectorul agricol românesc

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a ales să ignore strigătele de ajutor ale fermierilor români, facilitând astfel distrugerea sectorului agricol autohton. În ciuda eforturilor antreprenoriale de revitalizare a unei fabrici de zahăr, Guvernul PSD-PNL pare să fie mai interesat de importurile de zahăr din Ucraina, decât de prosperitatea fermierilor români.

Această politică incoerentă și iresponsabilă amenință să trimită spre faliment fermierii români. Importurile de zahăr ucrainean, cu prețuri ridicol de scăzute – aproximativ 200-250 de euro sub costul de producție local – distorsionează grav piața internă. Situația este atât de gravă încât conducerea fabricii de zahăr Luduș a decis să nu mai redeschidă unitatea, în ciuda planului de afacere pe care l-a construit.

Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România a trimis o scrisoare disperată Guvernului, cerând introducerea urgentă a interdicțiilor importurilor din Ucraina, pe un termen de cel puțin 3-4 luni. Această măsură ar urma exemplul Slovaciei, care a sistat importurile din Ucraina începând cu 30 noiembrie 2023.

Related Articles

Back to top button