CRITICII

Umaniștii lui Dan Voiculescu și PSD: Acorduri în loc de avioane și rachete

Nu contează câte acorduri semnează umaniștii lui Dan Voiculescu cu PSD-ul, deoarece nu avem avioane și rachete în comparație! De-a lungul a trei decenii și ceva, umaniștii (conservatorii, popularii etc.), sub conducerea directă sau indirectă a lui Varan, se aliază cu PSD-ul, indiferent de alianțele și combinațiile în care se află acesta. La momentul potrivit, PSD-ul le oferă un număr limitat de locuri pentru a forma o alianță cu așa-zișii umaniști, în schimbul accesului la Antene. Calculul este simplu. PSD-ul îi aduce pe ușa din spate în parlament și guvern, iar PUSL le asigură locuri în studiouri, pagini, buletine de știri, etc.

Adevărul este că Dan Voiculescu și succesorii săi negociază anual și pe mandat o alianță politică menită să obțină avantaje în promovarea publică pe Antene, radiouri, site-uri, ziare și reviste!

Cu celebrele lor 0,2% obținute la alegeri, PUSL (care până mai ieri era PPUSL) devine un aliat important în guvernare. Partidul pare să renunțe la caracterul său popular în favoarea formulei „umaniști” din motive de modă și comoditate. Zilele trecute, Gabriela Firea, reprezentanta politică și mediatică a grupării Pandele-Thuma-Gabi Oprea, a lansat o știre surprinzătoare pe Facebook. Pe data de 26 iunie 2023, Gabriela Firea a anunțat înțelegerea dintre PSD și PUSL (Partidul Umanist Social Liberal) pentru alegerile din București din anul viitor. Această situație se repetă în fiecare an sau mandat. Cu excepția faptului că, de la 2021 până acum, partidul lui Varan și-a schimbat numele și s-a adaptat puțin.

Țara merge înainte cu aceleași personaje toxice pentru poporul român, iar acest fapt nu pare să deranjeze.

Related Articles

Back to top button