CRITICII

Campania de vaccinare, obsesia Guvernului Cîțu

Campania de vaccinare este în mod clar obsesia Guvernului Cîțu – și aici se remarcă de departe premierul Florin Cîțu și vicepremierul Dan Barna. De aceeași temă se preocupă și liderii PSD care jubilau la gândul că acest act medical ar putea deveni obligatoriu. Însă, este frapant că două partide aflate la guvernare se preocupă obsesiv de vaccinare, deși, mai sunt multe teme pe care le ignoră cu desăvârșire, de exemplu, cum relansăm economia?

De ceva timp cursul euro nu scade mai jos de 4,92 lei/1 Eur, ceea ce înseamnă că românii scot mai mulți bani din buzunar pentru produse și servicii, în timp ce valorea salariului scade de la o lună la alta. Este bine că miniștrii din Guvern vor să ne trimită în vacanțe la greci, însă până la relaxare, ar trebui să se asigure că, pe lângă măsurile prin care ni se mai dă voie să respirăm, elaborează și implementează măsuri de stimulare a economiei. Eventual, chiar a economiei reale – impulsionarea unor afaceri noi, sprijinirea afacerilor locale care au fost grav afectate etc.

Până să auzim de aceste măsuri, ne putem „delecta” cu inventivitatea sau creativitatea de care dau dovadă PNL și USR: vaccinare la centre mobile, vaccinare din mașină la centre drive-through și, în curând, vaccinare la farmacie. Nimic de zis, este bine că se preocupă de sănătatea oamenilor – e dreptul fiecăruia să se vaccineze sau nu, în funcție de cum consideră – însă, cred că cu siguranță toți românii privesc cu îngrijorare la ziua de mâine sau la viitorul apropiat și speră să nu înceapă o nou criză, de data aceasta una economică.

Related Articles

Back to top button