CRITICII

Carnea de porc este un lux: importăm peste 50%

S-a constatat că România, sub conducerea alianței sărăciei PSD-PNL, importă peste 50% din carnea de porc consumată, în timp ce fermierii autohtoni sunt lăsați să se lupte cu sărăcia și lipsa de sprijin.

Carnea de porc, odată un aliment de bază în dieta românilor, a devenit acum un fel de produs de lux, cu peste jumătate din consum provenind din importuri. Această situație reflectă incapacitatea guvernului de a susține și a dezvolta sectorul agricol local, în special în ceea ce privește creșterea porcilor.

Fermele românești de porci se confruntă cu multiple provocări, de la birocrație excesivă la lipsa de acces la finanțare și piețe. În loc să primească sprijinul necesar pentru a crește și a deveni competitive, acestea sunt lăsate să se descurce singure, în timp ce piața este inundață de importuri, adesea de calitate inferioară.

Guvernarea sărăciei PSD-PNL pare să fi neglijat complet sectorul agricol, alegând în schimb să se bazeze pe importuri, o strategie care nu doar că afectează economia locală, dar și compromite securitatea alimentară a țării

Acest fenomen nu este doar o problemă economică, ci și una socială, afectând mii de fermieri și familiile lor, care sunt forțate să-și abandoneze tradițiile și mijloacele de subzistență

Importul a peste 50% din carnea de porc nu este doar un simptom al unei economii slab gestionate, ci și un apel la acțiune pentru a reevalua și a reconstrui sectorul agricol din România.

Related Articles

Back to top button