CRITICII

Centru pentru copii cu autism și sindrom Down, de pe lângă Parohia Mavrogheni, BLOCAT de Clotilde Armand

Clotilde Armand, actualul primar al Sectorului 1 este acuzat că blochează finalizarea unui centru pentru copii cu sindromul Down și cu autism, de pe lângă Parohia Mavrogheni, menit să ofere servicii pentru 150 de familii. Din păcate, proiectul trebuia să fie gata acum trei ani, dar Armand a refuzat să-l continue. 

Ideea acestui centru aparține parohului Radu Mureșan, al cărui fiu s-a născut cu sindromul Down.

Deși preotul  și muncitorii sunt prezenți în fiecare zi pe șantier, centrul nu a putut fi finalizat nici până în ziua de astăzi. Problemele au apărut în 2021 când proiectul s-a modificat radical, la solicitarea lui Clotilde Armand.

„Aproape 7 ani a durat doar obținerea autorizației, avize, documentații, reanalizări în comisii. Centrul are deja două autorizații obținute și urmează a treia, se pare, pentru că au fost modificări de temă pe parcursul execuției și ultima dată apărând acum, cu acest proiect cu pompe de căldură, surse regenerabile de energie, s-au modificat absolut toate instalațiile din centru și, bineînțeles, că o să avem nevoie de o reautorizare a fațadelor. Cea de-a doua autorizație a fost solicitată în 2022 și s-a obținut în 2023.

Vrem să fim cu totul în legalitate, de așa manieră încât centrul să corespundă tuturor normelor pentru a fi acreditat pe Ministerul Sănătății, ca după aceea să putem solicita decontarea serviciilor pe Casa Națională de Asigurări, pentru că părinții nu au de unde să plătească, iar parohia nu are resursele necesare să susțină medici, terapeuți, asistent personal administrativ., a declarat preotul Mureșan, potrivit unui post TV.

Related Articles

Back to top button