OPINII

Ciolacu bate Cîțu să priceapă Iohannis

Pasionat de folclor și tradiții cum îl știm, Marcel Ciolacu nu pierde niciun prilej să-și etaleze cunoștințele în domeniu. Bunăoară, aseară, la Antena 3, el s-a referit la bine-cunoscutul proverb „a bate șaua ca să priceapă iapa”, dar l-a spus într-o altă variantă, că așa e folclorul ăsta modern, personalizat. Practic, el l-a bătut (din vorbe, evident, că don Marcelinho nu e adeptul violenței, știți bine că și la Revoluția de la Buzău el n-a tras în nimeni, doar a mâncat cârnați și-a păzit sediul de teroriști) șaua Cîțu ca să priceapă iapa Iohannis. Altfel spus, a precizat, cu subiect și predicat: „Avem doua concepţii diferite, chiar despre lume şi viaţă. Sunt şi probleme de fond, dar domnul Cîţu ar trebui să recunoască că, dacă PSD nu intra la guvernare, nu ştiu cum ar fi arătat acum România. Îl anunţ acum oficial pe domnul Cîţu că, dacă PSD iese de la guvernare, vom avea alegeri anticipate.”

În teorie, liderul PSD i s-a adresat lui Cîțu. În practică însă, adevăratul destinatar al mesajului nu a fost Cîțu, care deja e masă neglijabilă, e a șaptea roată la căruță, popa-prostu, paișpe din cărți, neica-nimeni în proză, pielea rotulii. Adevăratul destinatar a fost Iohannis, căci vorbele lui Ciolacu sunt cu bătaie lungă. În traducere liberă din ciolaneză, spusa asta cu anticipatele înseamnă, de fapt, „Băi, Ciolannis, dacă nu-ți ții pechinezul Cîțu în lesă și-l mai lași să latre mult la noi, s-ar putea să tragem pentru anticipate, și-n cazul ăsta, ești terminat, o să ajungi la suspendare și ți se termină muuult mai devreme concediul de trei ani la Cotroceni.”

Citește și: Ciolacu îl amenință pe Cîțu: Dacă PSD iese de la guvernare avem alegeri anticipate

Iar adevărul este că, oricât ar fi ei de uniți de pasiunea pentru ciolan, pesedeii și peneleii nu mai pot continua prea mult împreună, câtă vreme Cîțu, care e încă președintele PNL și al doilea om în stat, tot bagă bețe-n roțile guvernării. Căci nu știu dacă ați observat, dar de când a fost tras pe linie moartă și i s-au luat pâinea și cuțitul guvernării, ca să-i fie încredințate altuia, mai lingău ca el, Cîțu nu mai e om politic, ci troll. Un fel de Mălin Bot sau de revoluționarul Ceaușescu, care mereu are ceva de comentat, de criticat, de agresat verbal colegii aflați în guvern. Ai impresia că, până să plece Cîțu de la guvernare, în România curgea lapte și miere la robinet și, de când a venit Ciucă, s-a spart conducta și nu mai picură pe ea decât apă ruginită. Cîțu i-a umplut de zoaie pe toți colegii din coaliție și face opoziție la propria gașcă de guvernare mai tare decât fac pluseriștii (bine, ăia nu fac deloc, dar asta-i altă căciulă!). Nu trece zi să nu-l auzim cum îl ia în tărbacă ba pe ăla de la Economie, ba pe ăla de la Transporturi, ba pe ăla de la Fonduri Europene. De când nu mai e premier, Cîțu parcă s-a trezit dintr-o beție și vede lucrurile lucid: că inflația a luat-o razna, că prețurile la energie sunt exagerate, că PNRR e un prilej de tunuri pentru mulți hoți din PNL și PSD… Dă Cîțulică al meu în ei ca surdu-n clopot!

Și, deși afectați de logoreea lui Cîțu, care e ca un chefliu din ăia de se îmbată pe la nunți și dau în vileag secrete rușinoase despre toți mesenii, peneliștii n-au zis până acum nici „pâs”. Și nu pentru că nu i-ar deranja că fostul premier îi dă în fapt, ci pentru că stăpânul tuturor, Plăvanul din Deal, încă nu a avut vreo reacție. Cum PNL e un partid de slugi și nimeni nu vorbește neîntrebat, poate spune Cîțu vrute și nevrute, până nu iese Iohannis să-i dea, profesorește, un dos de palmă peste bot și să-l trimită în bancă, nimeni nu mișcă-n front. Așa că nu avem decât să ne dorim ca Florin Cîțu să dea din casă cât mai mult, pentru ca PSD să se enerveze și să părăsească, în sfârșit, coaliția. Alegerile anticipate ar fi pentru români o nesperată șansă de a scăpa măcar de un compus din această combinație toxică de la guvernare: PNL, care nu o să ia mai mult de 15%. Și cum nici PSD nu se simte prea bine, fiindcă duse sunt vremurile când Dragnea se lăfăia cu 46% la alegeri, este clar că aceste două ciume ale politicii românești nu vor mai avea majoritatea necesară pentru o coaliție solidă, nici măcar dacă li se alătură eternele curvemeuri de la UDMR. Aici este marea șansă a AUR – despre USR nici nu mai vorbim, că au arătat deja ce (nu) pot: AUR trebuie să-și mobilizeze electoratul suficient de bine pentru ca, în cazul unor anticipate, să dea lovitura de grație sistemului securist!

Citește și:

Suntem ciuca bătăii lui Klaus

În acest ritm în maxim 6 luni AUR va fi cu mult peste PSD

Guvernul arde gazul, dar românii plătesc!

Related Articles

Back to top button