CRITICII

Ciucă: Guvernul vrea un plan de acțiuni cu ținta de deficit de 4,4% și reducerea ratei inflației la 8%

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că întrevederea cu Marcel Ciolacu şi cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a vizat, în principal, un plan de acţiune comun pentru încadrarea în ţinta de deficit de 4,4%, un plan guvernamental de investiţii de 250 miliarde lei şi măsuri pentru reducerea ratei inflaţiei la 8%.

„Această discuție a vizat, în primul rând, un plan de acțiune comun pentru încadrarea în ținta de deficit de 4,4%, măsuri pentru reducerea ratei inflației la 8% și un plan guvernamental de investiții de 250 miliarde lei. Prin aplicarea unor măsuri care țintesc asemenea obiective, actuala guvernare urmărește ca impactul prețurilor să fie cât mai mic asupra puterii de cumpărare a cetățenilor și să se păstreze echilibrul macroeconomic, care ne-a transformat într-una dintre cele mai performante economii ale Europei”, a afirmat Ciucă.

El a precizat că a discutat atât despre continuitatea proiectelor începute în mandatul său, precum și despre sprijinul pe care Legislativul îl va acorda planului discutat.

„În context, m-am referit și la cererea de plată numărul 2 din PNRR, trimisă deja la Bruxelles și a cărei aprobare o așteptăm de la Comisia Europeană, până la sfârșitul acestei luni”, a mai precizat el.

Related Articles

Back to top button