CRITICII

Marius Lulea: CIUCĂ și-a crescut pensia cu 2.000 de lei dar a dat la bătrâni 125 de lei

Marius Lulea, prim-vicepreședinte al AUR, a criticat în discursul său măsurile l8uate de guvernul României și prin care clasele privilegiate au fost favorizate din nou. El a amintit și de creșterea pensiei lui Nicolae Ciucă cu 2.000 de lei în timp de un milion de bătrâni vor primi doar 125 de lei la pensie.

Iată principalele idei:

Nu vă pierdeți speranța, am avut momente mai dificile și am răzbit

„În primul rând vreau să vă spun că sunt bucuros pentru că mă aflu alături de colegi în aceste zile de mare sărbătoare pentru români.
Aș dori să încep cu o scurtă incursiune istorică. În 1821, când Tudor Vladimirescu a murit asasinat, revoluția a câștigat deoarece domniile fanariote au fost îndepărtate. În 1848 când revoluțiile din țările românești au fost înfrânte, nimeni nu vedea mica unire din 1859, atunci când, cu mult curaj , românii au ales același domnitor în Moldova și în Muntenia, contrar voinței marilor puteri. În 1877 puțini credeau că România își va dobândi independența și suveranitatea pe care astăzi unii o dau cu prea mare ușurință. În 1914 Ardealul, Basarabia și Bucovina erau locuite majoritar de către români dar nu făceau parte din regatul României. În 1917, după doi ani de eșec militar și politic, cu administrația retrasă în Moldova, poporul român greu încercat nu a rămas fără speranță. Un an mai târziu istoria întoarcea fața către români și Basarabia, Bucovina și apoi Ardealul aveau să se unească cu țara.
Ce vreau să vă spun: poporul român știe să se regăsească și să lupte până la capăt chiar și atunci când nimeni nu mai are credința că am putea schimba ceva.

Peste Prut avem 3 milioane de români: Unirea ACUM

Peste Prut avem 3 milioane de români, războiul este la graniță. Contextul este similar cu cel din 1918, iar soluția oferită de România trebuie să fie numai unirea. Uni8i trag la Chișinău ca să aibă un stat al lor și pentru acest lucru preferă să țină românii în sărăcie, întuneric și frig când soluția este doar una: eliminarea graniței de pe Prut. Este o soluție Europeană, democratică și euro-atlantică. Orice altă propunere reprezintă continuarea unei minciuni. Cer conducerii actuale de la Chișinău să intre pe ușa negocierilor politice pentru Unire , in condițiile în care pe 27 martie 2018 parlamentul de la București a votat o rezoluție favorabilă care a deschis ușa acestui proces. Puteți face istorie cu adevărat dacă vă asumați să fiți alături de nume mari precum Mihai Viteazu, Ioan Cuza, Regele Ferdinand sau regina Maria.

Cinci milioane de români au fugit de sărăcie

Avem 5 milioane de români plecați din țară datorită sărăciei, birocrației, corupției și pentru că statul nu își face treaba: nu oferă educație, sănătate, nu face investiții și nu oferă securitate. Acești români reprezintă cea mai mare bogăție a noastră. Ei sunt cei care văd mai bine cum stau lucrurile și ei vor aduce schimbarea așa cum au adus-o și în 1848 sau 1859.

Astăzi totul pare fără speranță, cu o economie prăbușită, cu peste 5 milioane de români plecați din țară, cu o natalitate la jumătate față de acum 33 de ani, cu o datorie externă istorică și cu două partide vinovate pentru acest eșec și care astăzi conduc împreună țara ducându-ne dintr-o criză în alta: criza sanitară, inflația galopantă, criza financiară, criza lemnului de foc, criza energetică și domnul știe ce vor mai genera. Țara este astăzi condusă de șoferi fără carnet , ei nu guvernează, ei experimentează, conduc pe încercate dar costurile le suportă poporul român. Pare că nu mai există speranță dar eu vă spun că după această perioadă va urma iar un moment de glorie și înflorire a poporului român.

Partidele mint pe români prin intermediul presei

Partidele politice care guvernează folosesc astăzi zecile de milioane de euro, bani din subvenția publică, pentru a controla toată presa și a minți pe români. Pentru ei această minciuna este baza propagandei, una fac ei și alta se spune la televizor sau în presa online. În loc să guverneze bine, să lase profesioniștii să își facă treaba, preferă pe posturi slugi obediente prin care să controleze statul român, adică gestionarul avuției naționale.

AUR nu trebuie să facă acest lucru. Vi se spune de multe ori: nu așa se face politică, nu așa se vorbește, nu așa se îmbracă un politician. Ei vor să vă conformați ca să arătați ca ei. Să nu mai faceți scandal, că de aceea sunteți în parlament, stați liniștiți, conformați-vă. Doar că românii vor ca noi să ne batem pentru ei, nu să le spunem discursuri goale, uneori românii ar dori chiar să îi luăm de gulerul de la cămașă, ca să îi oprim. Acum ni se suflă așa: trebuie să deveniți frecventabili, trebuie să fiți deschiși pentru alianțe viitoare cu PSD sau PNL, că asta trebuie să facă un partid, să guverneze. Nu cădeți în plasa lor, cine stă la masă cu infractorii este un infractor, nu le poți spune românilor: știți, noi nu am furat, doar ei. PSD și PNL nu au soluții, nu avem ce învața de la ei.

AUR a depus peste 100 de proiecte de lege în parlament

Vi se spune că AUR nu face nimic în parlament. Fals. Asta spune presa plătită de ei din banii românilor, din banii voștri. Avem peste 100 de proiecte de lege depuse. Pentru finanțarea partidelor am depus trei proiecte de lege, două respinse, unul blocat în comisii. Am cerut eliminarea subvenției partidelor politice, apoi am cerut ca cine dorește să poată duce banii în zona de sănătate sau de protecție socială, apoi am cerut reducerea cu 90% a subvenției. Nici un proiect nu a fost aprobat.

AUR a promis că nu vom folosi banii pentru partid și îi vom întoarce la români și am făcut acest lucru. Acum trebuie să luăm cu toții o decizie: avem curajul să ne ținem de cuvânt până la capăt? Dacă da, atunci cea mai bună propagandă este să fim serioși, să oferim un exemplu, să facem ceea ce am promis. Iar astăzi cu toții putem arată românilor că noi, cei din AUR, suntem oameni de cuvânt.

România să construiască spitale

În ultimii 33 de ani guvernul României nu a construit un singur spital. În America un spital nou, complet dotat, costă între 50 de milioane de dolari și 150 de milioane de dolari. Dacă își propuneau să construiască un spital pe an puteau face acest lucru. Românii le-au acordat prea mult timp. Bani sunt și foarte mulți. Dacă am dat jumătate de miliard de euro să cumpărăm avioane vechi de 40 de ani puteam da jumătate de miliard de euro să construim și 10 spitale județene pe an. Plătim peste 3 miliarde de euro pensii speciale, din acești bani puteam anual construi 6 spitale regionale, universitare. Și dacă impozitam aceste pensii tot găseam bani de 1 spital.

Solidaritatea săracilor cu luxul bogaților

Ni se cere solidaritate dar ei au dat la primari 700 de lei în plus la salariu în loc să crească alocațiile la copii. Nicolae Ciucă își crește pensia cu 2.000 de lei, în timp de un milion de bătrâni vor primi doar 125 de lei. Au crescut salariile angajaților din cabinetul premierului dar au uitat că jumătate de milion de țarani trăiesc cu doar 500 de lei pe lună deoarece munca lor nu a fost recunoscută.

Nimeni nu trebuie să fie privilegiat. Lucrătorii din fabrici, Zidarii, șoferii, chelnerii, medicii, contabilii, inginerii, profesorii sunt la fel de importanți, poate mai importanți decât politicienii. Astăzi nimeni nu oferă politici pentru antreprenorii români și pentru cei 5 milioane de lucrători din mediul privat sau cei 5 milioane de români plecați din țară.

Ce propagandă mai bună poate fi decât adevărul și faptele. De aceea realizarea unui caravane sanitare mobile, a unui spital mobil, ar fi cea mai bună propagandă. Ce a făcut AUR din opoziție, vom fi întrebați. IATĂ, am făcut un spital mobil, ceea ce ei nu au făcut timp de 33 de ani. Atât am putut din opoziție. Dacă anul viitor prin această caravană vom salva 10, 100 sau 1.000 de români atunci AUR și-a făcut treaba. Fiecare român salvat va merita.

De aceea susțin propunerea făcută astăzi, susțin ca să fim un model și să ne ținem de cuvânt”.

Related Articles

Back to top button