CRITICII

Mihai Chirica, primarul PNL din Iași, a fost trimis în judecată în dosarul DNA privind corupția într-o tranzacție imobiliară

Decizia Curții de Apel Iași a confirmat că dosarul de corupție al DNA vizând primarul PNL Mihai Chirica trebuie să meargă în instanță, deoarece procurorul de caz a respectat toate prevederile legale. Chirica este acuzat că a permis construirea unui bloc mai mare decât permite legislația, alături de alți funcționari din primărie. În plus, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, arhitecta șefă a Iașului Anca Brândușescu și firma Flux SRL au fost trimiși în judecată în același dosar.

Chirica fusese deja trimis în judecată în alt dosar pentru abuz în serviciu în 2021, iar în 2023 procesul penal în cazul dosarului „Skoda” a fost oprit din cauza prescripției răspunderii penale. Instanța a respins excepția privind compunerea completului de judecată și a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul din 2022, dispunând începerea judecății pentru inculpații implicați.

Related Articles

Back to top button