CRITICII

Ministrul austriac de interne ne face un duș rece, acesta a declarat că în prezent nu există negocieri privind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen

Austria a ţinut să reamintească că deschiderea spaţiului maritim şi aerian european pentru România şi Bulgaria nu constituie o apartenenţă deplină la spaţiul Schengen şi nu a prezentat un calendar de implementare.

,, În prezent nu există negocieri privind aderarea” propriu-zisă şi, prin urmare, „nu există o dată” pentru punerea în practică” , a precizat ministerul.

Ministerul de Interne de la Viena a precizat pentru agenţia austriacă de presă APA că solicită, de asemenea, sporirea controalelor la frontierele terestre şi ca solicitanţii de azil, în special din Afganistan şi Siria, să fie preluaţi de România şi Bulgaria. Aceste solicitării din partea Austriei reprezentând cerințele aderării .

Precizările Austriei vin după ce România şi Bulgaria au anunţat anterior că au ajuns la un acord cu Austria pentru a beneficia de libera circulaţie în spaţiul Schengen la nivel maritim şi aerian, problema frontierelor terestre fiind amânată pentru mai târziu.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button