CRITICII

Primarul UDMR din Satu Mare, însoțit și ghidat de la distanță din pustie

Primarul municipiului Satu Mare, Gabor Kereskenyi, a fost implicat în numeroase afaceri controversate, favorizând firme acoperite de serviciul de spionaj ungar și de Episcopia Romano-Catolică. Acesta a neglijat Ștrandul termal din Satu Mare pentru a favoriza ștrandul privat AQUASTAR și a sprijinit o firmă locală de construcții și asfaltări, Tarrr Const din Livada. Episcopia Romano-Catolică a obținut retrocedări și chirie de la Primăria Satu Mare, iar episcopul Eugen Schonberger a fost implicat în afaceri imobiliare controversate. Soția primarului, Noemi Eva Kereskenyi, a fost implicată în achiziționarea unui teren de la Episcopie și ulterior vânzarea acestuia cu un preț mult mai mare.

Primarul Kereskenyi a fost implicat în vânzarea unui teren de la lacul Cubic către firma Solarex SRL, iar ulterior soția sa a cumpărat același teren cu un preț mult mai mare. Investitorul imobiliar Vasile Pop a fost implicat în aceste tranzacții, iar primarul a fost acuzat de luare de mită și șantaj. Declarația de avere a primarului relevă o serie de proprietăți și terenuri dobândite în mod suspect. Colaborarea cu colonelul Dragoș și comisarul Chișluca, precum și protecția oferită de SRI și DNA, ridică semne de întrebare cu privire la implicarea acestora în afacerile primarului.

Sătmărenii speră ca DIICOT să investigheze afacerile cu iz penal ale primarului Kereskenyi și a grupului infracțional organizat în jurul său. Este evident că primarul este implicat în numeroase afaceri dubioase și este posibil să fie tras la răspundere pentru acțiunile sale.

Related Articles

Back to top button