CRITICII

Protest spontan la Guvern: Zeci de angajați din aparatul de lucru al premierului Ciolacu cer salarii mai mari

Zeci de angajați din aparatul de lucru al Guvernului organizează la această oră un protest spontan în fața Palatului Victoria. Potrivit liderului sindical, Noni Iordache, angajații cer salarii mai mari și declară că se simt disciminați.

”Suntem vârful administrației, vorbim de cancelaria premierului, Secretariatul General al Guvernului, ANAP (agenția națională de achiziții publice) corpul de control al premierului, care din 2015 n-au mai beneficiat de o majorare salarială, cu excepția celei din decembrie de 5%”, a declarat Iordache. El a precizat că media veniturilor la această categorie bugetară este undeva la 5.000 de lei net.

”Oamenii pleacă, profesioniștii pleacă în mediul privat. Este un deficit foarte mare de personal”, a mai spus Iordache. Sindicalistul se așteaptă ca numărul celor care protestează să se ridice la circa 200 de angajați din aparatul de lucru al Guvernului. Protestul are loc în timp ce premierul Marcel Ciolacu se află în plină campanie electorală.

Tot luni, Blocul Naţional Sindical a început un protest în faţa sediului Guvernului pentru a cere reducerea fiscalităţii pe muncă. Mitingul este urmat de un marş către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Ministerul Finanţelor.

Related Articles

Back to top button