CRITICII

PSD ȘI PNL NE-AU MAI ÎNDATORAT CU 44 MILIARDE LEI ÎN LUNA IANUARIE. CEA MAI MARE SUMĂ ÎMPRUMUTATĂ VREODATĂ ÎNTR-O SINGURĂ LUNĂ!

Am atins un nou record negativ. Guvernanții, prin Ministerul Finanțelor, au „reușit” să ne îndatoreze cu încă 36 de miliarde lei, ajungând la un împrumut pentru luna ianuarie de 44 miliarde lei. Este cea mai mare sumă împrumutată vreodată într-o singură lună. Dobânzile aferente sunt unele de-a dreptul cămătărești. În acest ritm, vom ajunge să ne îndatorăm cu 400 de miliarde de lei într-un singur an, sinonim cu falimentul.

Coaliția de guvernare a creat haos. A crescut taxele și impozitele, a adăugat taxe noi, au suprataxat munca, iar acum împrumută sume record pentru a putea plăti cheltuilelile nejustificare pe care tot ei le-au făcut. Generația actuală, dar și cele viitoare vor trebui să plătească aceste datorii. Mulți vor alege să plece din țară și așa se va crea un cerc vicios.

Mai există și problema banilor din PNRR, care nu ajung în țară pentru că reforma pensiilor speciale, reforma pensiilor și reforma salarizării se tot amână. Niciun stat sănătos și civilizat nu creste taxele și impozitele în situație de criză. Se puteau reduce taxele, se puteau elimina barierele din economie și în același timp să se încaseze mai mulți bani la buget, având chiar o creștere economică.

Lucrurile se vor agrava în 2023. De aceea, este nevoie de oameni noi. De patrioți.

Related Articles

Back to top button