CRITICII

România vrea să se împrumute cu 11 miliarde de euro. O să trăim pe datorie

Alianța sărăciei PSD-PNL are un obiectiv îngrijorător: să îndatoreze România cu încă 11 miliarde de euro. Această decizie vine într-un moment în care România se confruntă deja cu o datorie externă uriașă, exacerbând o situație financiară deja precară și aruncând țara și mai adânc în vârtejul datoriilor.

Această abordare de a ,,trăi pe datorie” a guvernării alianței sărăciei PSD-PNL demonstrează o lipsă flagrantă de responsabilitate fiscală și o viziune pe termen scurt, care sacrifică stabilitatea economică a viitorului pentru nevoile imediate și adesea neproductive.

Împrumutul de 11 miliarde de euro nu este doar o cifră în bilanțurile financiare, ci și un semnal de alarmă privind direcția periculoasă în care se îndreaptă economia României.
Având în vedere istoricul de cheltuieli ineficiente și de contracte politice supraevaluate, există temeri justificate că aceste noi împrumuturi vor alimenta același ciclu de cheltuieli nejustificate și corupte , în loc să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a țării.

Situația economică a României, agravată de creșterea inflației, scăderea puterii de cumpărare și o creștere alarmantă a datoriei publice, este un rezultat direct al guvernării iresponsabile și lipsite de viziune a alianței PSD-PNL. Acest nou plan de împrumut nu face decât să adauge o nouă pagină într-un capitol deja întunecat al istoriei economice a României.

Related Articles

Back to top button