CRITICII

Un casier de la Lidl, o recepționistă la o sală de fitness, un agent call-center, un paracliser și angajata unui service auto au devenit agenți de poliție ai Direcției Generale Anticorupție după ce au absolvit o postliceală de 11 luni din rețeaua Ministerului Afacerilor Interne

La sfârșitul anului trecut, la Direcția Generală Anticorupție au fost angajați mai mulți agenți debutanți, absolvenți, cu câteva săptămâni mai devreme, ai unei școli postliceale cu durata de aproape un an din rețeaua Ministerului Afacerilor Interne (MAI). La concursul de admitere, condiția principală de înscriere era diploma de Bacaleaureat.

Din declarațiile de avere depuse de agenți la momentul angajării în cadrul DGA reiese că, înainte de a fi admiși la școala postliceală, o parte dintre ei aveau salarii modice din meserii din domeniul serviciilor precum : casier la Lidl, recepționistă la o sală de fitness, agent call-center, paracliser și angajată a unui service auto.

Absolvenții școlii de formare primesc gradul de agent de poliție și sunt încadrați ca debutanți pe o perioadă de stagiu de șase luni.

Related Articles

Back to top button