OPINII

Iohannis – „ecologistul” cu limuzină Mercedes la scară

După ce a păcălit milioane de români nu doar o dată, ci de două ori, că va întrona justiția și va face să triumfe în România statul de drept atât de batjocorit de „Pee See Dee”, Iohannis a schimbat brusc macazul și a încercat să-și găsească alte priorități. De corupție nu mai putea să zică nasoale, fiindcă preșul (prescurtarea de la președinte adică) tocmai ce adusese la guvernare același Pee See Dee pe care l-a înjurat șapte ani. Și atunci, ce să facă el, ca să nu se plictisească încă trei ani la Cotroceni?

Cred că a stat preșul și a cugetat: „Ce să mai fac eu, ce să mai fac? Corupția am rezolvat-o: eliberează judecătorii și procurorii DNA pe bandă rulantă hoți dovediți, deci corupție, bifat! Educația? La fel, rezolvată, avem numai olimpici, chiar dacă am scos jumătate din olimpiade și am redus orele la istorie, ce le mai trebuie copiilor atâta istorie? E drept, mai sunt școli cu veceu în curte, pe la țară, dar asta e numai așa, să le arate copiilor de unde au plecat și să-i ambiționeze să reușească în viață! Deci și educația, bifat! Criza din Ucraina? Nu e treaba mea! Pe Ucraina o distrug alții, eu am în plan să distrug România și nu mă bag în treaba altora, că nu e frumos! Pandemia? Pe asta am învins-o încă din vara trecută… E drept că au mai apărut încă două valuri de atunci, dar acum nu pot să ies iar și să mă laud că le-am învins și pe-astea, fiindcă n-au terminat băieții mei din PNL de vândut vaccinurile, măștile și testele rapide și nu vreau să le stric afacerile, mai fac și ei un ban cinstit, săracii, cine știe când mai pupă guvernarea – dacă o s-o mai pupe vreodată… Criza energetică? Și pe-asta am rezolvat-o: mai pun românii pe ei o plapumă, un pulovăr, o cipilică pe cap și s-au încălzit deja, nu le mai trebuie căldură! Iar dacă li se pare că e prea scump curentul, pot oricând să aprindă o lumânare în loc de bec. E mai romantic așa și unde mai pui că salvează și planeta!…”

Citește și: Iohannis, în 2019: „Abia când PSD va fi trimis în opoziție vom putea face România normală”

Și atunci, mă gândesc, l-a pocnit revelația pe Iohannis: „Asta era! Salvarea planetei! O să fiu salvatorul planetei, SuperKlaus, îmi trag niște chiloți strâmți peste costum, mască am deja, din asta bună, de firmă, gata, sunt supererou!” Zis și făcut: de acum, s-a angajat președintele, se face ecologist. O să avem cel mai curat aer de pe planetă, cea mai verde iarbă și cei mai sănătoși copaci. A, dar stai, că nu prea merge. Păi, dacă stârpește preșul poluarea, pretenarii Partidului, ăia care aduc gunoaie la Sintești și ard tone de plastic în weekend, nu mor de foame? Nu trebuie să mănâncă și gura lor ceva? La fel, dacă s-apucă preșul să ocrotească pădurile, alți pretenari ai Partidului, dar și ai lui Iohannis, unguri sau austrieci, nu rămân cu buzunarele goale? Ei de unde mai taie păduri virgine, că de-astea numai în Carpați mai există? Nu mai zic de mersul cu bicicleta: dacă se-apucă președintele să vină la Cotroceni numai cu bicicleta, păi nu dau faliment producătorii de limuzine?

Prin urmare, stați liniștiți la locurilii voastre, că președintele doar se joacă de-a ecologia. De poluat, șmecherii o să polueze în continuare, de tăiat păduri austriecii și udemereurile o să taie în continuare, iar de mers cu limuzina Mercedes, președintele o să meargă în continuare. Bine, n-o să-l doară mâna să se mai afișeze din când în când pe bicicletă, să-i facă poze presa pe Kisellef, după care se va sui însă în limuzina prezidențială și va merge cu suta la oră până la Sibiu, scoțând niște noxe de n-au românii de rând bani să și le permită. Și toate astea în timp ce-i va îndemna pe români să consume mai puțin și să recicleze mai mult, să respecte mediul și să-l ocrotească, să nu mai polueze. Nu de alta, dar cu încălzirea asta globală riscă onor domn prezident să nu mai aibă zăpadă de schiat în Carpați și nici iarbă de jucat golf la Pianu, căci toată România se va transforma în deșert. Iar atunci ar fi obligat să plece să schieze în Alpi și să joace golf la Monte Carlo, or el este patriot sadea, ați uitat?

Citește și:

Înainte de a fi român, Iohannis e penelist, dar înainte de a fi penelist e penal!

PSD și PNL au bătut palma: vor fura România prin rotație

Președintele Iohannis lansează un raport despre mediu și schimbări climatice

Related Articles

Back to top button