CRITICII

Importul de oțel crește datoria României cu 1 miliard de euro anual. USR și PNL refuză să deschidă combinatul de oțel

România are nevoie de oțel-beton așa cum are nevoie orice economie din lume. Pur și simplu nu se pot realiza construcții fără aceste material extrem de important.

Acum 30 de ani întreaga cantitate necesară era produsă în România, industria românească chiar exportând cantități impresionante.

Acum vreo doi ani a fost închisă și ultimul combinat care putea produce oțel-beton, este vorba despre cel din Târgoviște. Acesta fusese preluat de un investitor strategic și care într-un singur an de la profit la dus la faliment. Vă puteți imagina că nu a existat nici un singur interes ca acesta să funcționeze.

Acum importăm oțel de la rușii din regiunea transnitreasă și din Ucraina.

România poate să dea în plată combinatul de oțeluri speciale de la Târgoviște. Acolo se află banii românilor și legislația există, însă Claudiu Năsui, ministru economiei pus de USR refuză să salveze sectorul construcțiilor.

În cazul în care importurile de oțel-beton se vor sista, sau apar probleme în lanțul de distribuție internațională, cel mai important sector economic se poate prăbuși și o dată cu el și întreaga economie națională.

Related Articles

Back to top button